Stor brand norr om Stockholm

Tusen kvadratmeter stor lagerlokal fattade eld. Räddningstjänst har gett upp.


Flera personer har evakuerats efter att en kraftig brand utbröt i Brista industriområde i Märsta, norr om Stockholm. Räddningstjänsten har gett upp hoppet om att kunna släcka den på grund av omfattningen.

Polis och räddningtjänst larmades strax innan klockan fem på tisdagsmorgonen om branden i en tusen kvadratmeter stor kontors- och lagerlokal.

– Vi har försökt rädda så mycket som möjligt från lagret, men vi kommer inte kunna stoppa branden. Byggnaden kommer brinna ner, säger Kristian Hansson, stabsbefäl på räddningscentralen i Stockholms län, till Aftonbladet.

Inga personskador har rapporterats.

– Det är ingen risk för spridning, men vi ber boende i området att hålla fönster och dörrar stängda på grund av att det ryker kraftigt, säger Kristian Hansson till Aftonbladet.

Skrivet av:

Senaste nytt

Borde du virusskydda dina barns gamla smartphone?

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.

Därför kan du inte se din deklaration hos Skatteverket

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Kraftigt vinstlyft för Scania

Det blev ett kraftigt vinstlyft för Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania i fjärde kvartalet. Men orderingången viker nedåt.

Stabilt läge för skottskadad man i galleria

Polisens utredning efter en skottlossning i en galleria i stadsdelen Hageby Norrköping har fortsatt hela natten. Mannen som hittades skadad i gallerian är i 25-årsåldern, enligt Sveriges Radio P4 Östergötland. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.