Assyriskas lokal brann i natt

Samlingslokalen i Södertälje brann - förundersökning om grov mordbrand inledd.


En samlingslokal tillhörande Assyriska Föreningen i ett industriområde i Södertälje brann kraftigt tidigt på måndagsmorgonen.

– Vi vet ännu inte hur branden startade. Initialt så finns det iaktaggelser om att branden började i taket, säger Roger Kämpe vid Stockholmspolisens ledningscentral till Nyheter24.

Larmet inkom klockan 02.05 till polisen och vid femtiden på måndagsmorgonen uppges eftersläckandet ha pågått, enligt Kämpe.

– Vi antar att ett brott har begåtts och en förundersökning om grov mordbrand är inledd.

Lokalen, som uppges ha brunnit ned med en tredjedel, tillhör Assyriska Föreningen och fungerar som samlingslokal för både unga och gamla i trakten.

Huruvida det finns något samband med den stora branden i näraliggande Gröndalsskolan i Hovsjö, där två tonårspojkar sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand, är ännu oklart.

– Det vet jag inget om just nu, säger Roger Kämpe till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen väntas vända upp

Morgonens nyheter 22 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Embracer delas upp i tre bolag

1 timme sedan
Spelutvecklaren Embracer ska delas upp i tre separata noterade bolag på Stockholmsbörsen, föreslår styrelsen enligt ett pressmeddelande.

Efter Børsenbranden – brandmännen snart klara

1 timme sedan
Räddningstjänsten i Köpenhamn är på väg att packa ihop och avsluta sitt arbete vid Børsen. Det säger beredskapschef Jakob Vedsted Andersen under en pressträff på måndagsmorgonen.

Frågetecknen hopar sig kring Tesla

1 timme sedan
Massuppsägningar, usla försäljningssiffror och konkurrens från kinesiska uppstickare. Teslas problem har flockat sig inför stundande delårsrapport. En av utmaningarna delar man dock med hela elbilsbranschen.

Ja till tuffare tag mot gängen i Ecuador

2 timmar sedan
Väljarna i Ecuador har med klar majoritet röstat ja till tuffare tag mot de kriminella gängen, enligt landets valmyndighet som hänvisar till en preliminär rösträkning.