Hiv-man erkänner sexbrott

Men han vill inte sitta häktad i väntan på rättegång.


LINKÖPING. Den hiv-smittade 20-åring, som sitter häktad för att ha haft oskyddat sex med en 15-årig flicka, erkänner att han haft oskyddat sex med en 15-årig flicka. Därmed säger han sig vara skyldig till brottet försök till grov misshandel. Däremot tycker han sig inte behöva sitta häktad i väntan på rättegång.

– Han erkänner brottet. Han är bedrövad över det som har hänt och menar att alkoholen har spelat honom ett spratt, säger 20-åringens advokat Morgan Gerdin till Norrköpings-Tidningar.

Åklagaren vill däremot ha 20-åringen bakom lås och bom. Det finns annars, menar åklagaren, en uppenbar risk att mannen fortsätter begå brott. Han är tidigare dömd till två års fängelse för att ha haft oskyddat sex med sju flickor.

Han frigavs villkorligt i början på året. Då hade han åtta månader kvar på straffet.

– Han har lärt sig en läxa och säger att han inte skulle göra om det, säger 20-åringens försvarare Morgan Gerdin.

Tingsrätten ville inte höra på det örat.

– Det är förvånande att han inte har lärt sig. Det är förfärande, säger den 15-åriga flickans målsägarbiträde Lena Orrenius Edwall, till NT, som tillsammans med sin klient kommer att fastställa skadeståndsanspråken när det står klart huruvida flickan smittats eller ej.

Åtal mot 20-åringen ska vara väckt senast den 28 september.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 29 mars

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.