Hiv-man hade oskyddad sex - igen

Kom inte ihåg sin smitta på grund av fylla.


LINKÖPING. En hiv-smittad Linköpingsbo häktades på fredagen för försök till grov misshandel sedan han haft oskyddad sex med en 15-årig flicka.

Händelsen inträffade den 11 september, och 20-åringen talade aldrig om sin sjukdom för flickan.

– 20-åringen erkänner vad han har gjort. Han skyller på att han var påverkad av alkohol, säger Kammaråklagare Britt-Louise Viklund till Corren.

Det är inte första gången som mannen har oskyddad sex utan att tala om det för sina partners.

I januari 2008 dömdes mannen till två års fängelse för att ha haft oskyddad sex med sju flickor, alla mellan 17 och 25 år gamla. Ingen blev då smittad och mannen, som då var 18 år, dömdes för försök till grov misshandel.

Skrivet av:

Senaste nytt

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Oväntat kraftigt bakslag för tysk industri

Den tyska industrins orderingång föll med 3,7 procent i oktober jämfört med månaden före. I årstakt blev nedgången ännu brantare, minus 7,3 procent.

Börsen ser ut att fortsätta uppåt

Det pekar fortsatt uppåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets. Ledande Europabörser ser ut att gå i samma riktning.

Värmdö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

"En bilist som färdas på länsväg 222 vinglar betänkligt mellan filerna. Enligt ett vittne ska också ett rödljus passerats.", skriver polisen på sin hemsida.

Morgonens nyheter 6 december

1 timme sedan
Här kommer morgonens nyheter i korthet.