Lördag 23 Okt
Stockholm

Åtalas för våldtäkt på hiv-smittad kvinna

"Du kan väl åtminstone använda kondom."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan en dryg månad sitter en 37-årig man häktad för våldtäkt i Helsingborg. Mannens ångest har ökat dramatiskt sedan han fick reda på att kvinnan är hiv-smittad.

Enligt kvinnan delade hon en taxi med 37-åringen efter en utekväll i Helsingborg tidigt en morgon i början av juni. Han övertalade henne att följa med till hans bostad under förevändningen att han skulle hämta pengar. Men så fort han klev innanför ytterdörren blev han som "förbytt", uppger kvinnan.

I förhör berättar hon att 37-åringen tvingade henne till samlag. Själv vädjade hon, förgäves, att han "åtminstone kunde sätta på sig en kondom".

37-åringen uppger att han trodde att hon var prostituerad och säger att han betalade henne 3000 kronor. Enligt åklagaren talar dock mobiltrafiken för att kvinnan är tillförlitlig medan mannens uppgifter om huruvida han efter händelsen varit i telefonkontakt med kvinnan inte stämmer.

37-åringen uppger själv att han mår mycket dåligt och har inte kunnat äta sedan han fick beskedet att kvinnan som han misstänks ha våldtagit är hiv-positiv.

Om mannen smittats är oklart, skriver Helsingborgs Dagblad.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela