Två män gripna efter Västbergarånet

Men inga misstänkta för själva rånet.


STOCKHOLM. Polisen har frihetsberövat två personer som ska förhöras vidare om det spektakulära Västbergarånet.

–En person är frihetsberövad som kan vara av intresse i utredningen, sa Stockholmspolisen under eftermiddagens presskonferens i Stockholm.

Nu har polisen gripit ytterligare en man – eftersom han är efterlyst och ska avtjäna ett fängelsestraff.

Samtidigt har de inga misstänkta för själva rånet.

Enligt Varg Gyllander, presstalesman på Rikskriminalen, är det vanligt att det dyker upp personer som förhörs tidigt vid händelser som denna.

–När många poliser jobbar samtidigt med samma sak rör man ju runt i grytan. Det är vanligt att personer kallas in till förhör. Dessa två är dock inte misstänkta för själva rånet, säger Varg Gyllander till Nyheter24.

Polisen jobbar efter några däckspår vid den övergivna flykthelikoptern.

– Det är ett brott där flera personer samarbetat, och de gärningsmän som genomfört det här har förmodligen gjort sig skyldiga till det tidigare. Det här är ingenting som man gör som förstagångsbrott, säger Ulf Göranzon, presstalesman vid Länskriminalen.

Polisen bedömer gärningsmännen som farliga.

– Det kan man inte utesluta. Men man har inte varit konkret farlig i det här läget. De här personerna har automatvapen med sig, och utifrån det måste man naturligtvis göra en beräkning över en våldsanvändning som kan tänkas komma i fråga, men man har inte konkret hotat eller skjutit mot personer, säger Göranzon.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.