Fattade eld efter tvätt med handsprit

Sköterskan klarade sig undan med lättare brännskador.


VITTANGI. En sköterska på äldreboendet Blomstergården i norrländska Vittangi fattade eld efter att hon använt handsprit.

Händelsen inträffade i måndags och hennes ena hand ska enligt uppgifter ha antänts med en blå låga när hon rörde vid en metallvagn.

Strax innan hade hon klappat en hund och träffat en vårdtagare med syntetbyxor.

Nu tror man att kvinnan kommit i kontakt med statisk elektricitet efter handtvätten och att det är därför som hennes hand börjat brinna.

– Det är vad vi tror efter vår ytterst lekmannamässiga undersökning. Vår säkerhetsansvarige och vår medicinskt ansvarige sköterska ska fortsätta utredningen, säger Per-Erik Baas, avdelningschef för boendeavdelningarna vid Kiruna kommun till Norrländska Socialdemokraten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?