Åklagaren: Andrea ljuger

Åklagaren köper inte Andrea Wahlströms bild av vad som hände i hennes och Papa Dees lägenhet.


STOCKHOLM. Rättegången mot Papa Dee, egentligen Daniel Wahlgren, fortsatte i dag i Svea hovrätt. Wahlgren och hans hustru Andrea Wahlström fortsätter båda förneka misshandeln. Men åklagaren Eva Finné ifrågasätter Andrea Wahlströms trovärdighet på avgörande punkter.

– Om det är så att Andrea har blivit misshandlad. Varför berättar hon inte det? Det kan finnas många olika anledningar till det. En anledning kan vara av kärlek. Det kan vara skam. Att hon inte vill visa upp sitt förhållande som inte är så perfekt. Det kan vara skuld. Att det är något man själv har gjort som har utlöst beteendet.

– Det kan vara rädsla för konsekvenser eller ett känslomässigt beroende. Mannen kan vara den man förlitar sig på. Man kan ha personliga problem. Ofta är det samverkande anledningar som ligger bakom.

Eva Finné pekar på att man måste hålla i minnet att flera vittnen ger en annan bild av händelseförloppet:

– I det här fallet så måste man titta på den bevisning som finns.

Hårskadan i huvudet kan enligt en läkare, som är specialist på just skador vid brott, inte orskats av Andrea själv. Försvarets läkarvittne, som hävdat motsatsen, är inte specialist på den här typen av skador, framhåller åklagaren.

Dessutom råder i åklagarens värld heller inga tveksamheter om det omtalade blockljuset.

– Andrea har inte ramlat baklänges som hon säger. Det är också så att Andrea har gett olika versioner av vad som egentligen hände. Först i tingsrätten kom blockljuset på tal, säger hon.

Också Daniels uppgifter om ljuset uppenbarade sig först i tingsrätten.

– Daniels bisarra uppträdande i trappuppgången kan också ifrågasättas. Han frågar vad som har hänt fast han varit där.

Finné tar också upp händelsen på Mäster Samuelssonsgatan där ett vittne har sett att Andrea Wahlström blivit slängd i väggen och att det ska bedömas som misshandel. Något som tingsrätten inte dömde Daniel Wahlgren för.

Sammantaget yrkar åklagaren därför på fängelse för Daniel "Papa Dee" Wahlgren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.