Åklagaren: Andrea ljuger

- 02/10/2009, 12:28 -

Åklagaren köper inte Andrea Wahlströms bild av vad som hände i hennes och Papa Dees lägenhet.

STOCKHOLM. Rättegången mot Papa Dee, egentligen Daniel Wahlgren, fortsatte i dag i Svea hovrätt. Wahlgren och hans hustru Andrea Wahlström fortsätter båda förneka misshandeln. Men åklagaren Eva Finné ifrågasätter Andrea Wahlströms trovärdighet på avgörande punkter.

– Om det är så att Andrea har blivit misshandlad. Varför berättar hon inte det? Det kan finnas många olika anledningar till det. En anledning kan vara av kärlek. Det kan vara skam. Att hon inte vill visa upp sitt förhållande som inte är så perfekt. Det kan vara skuld. Att det är något man själv har gjort som har utlöst beteendet.

– Det kan vara rädsla för konsekvenser eller ett känslomässigt beroende. Mannen kan vara den man förlitar sig på. Man kan ha personliga problem. Ofta är det samverkande anledningar som ligger bakom.

Eva Finné pekar på att man måste hålla i minnet att flera vittnen ger en annan bild av händelseförloppet:

– I det här fallet så måste man titta på den bevisning som finns.

Hårskadan i huvudet kan enligt en läkare, som är specialist på just skador vid brott, inte orskats av Andrea själv. Försvarets läkarvittne, som hävdat motsatsen, är inte specialist på den här typen av skador, framhåller åklagaren.

Dessutom råder i åklagarens värld heller inga tveksamheter om det omtalade blockljuset.

– Andrea har inte ramlat baklänges som hon säger. Det är också så att Andrea har gett olika versioner av vad som egentligen hände. Först i tingsrätten kom blockljuset på tal, säger hon.

Också Daniels uppgifter om ljuset uppenbarade sig först i tingsrätten.

– Daniels bisarra uppträdande i trappuppgången kan också ifrågasättas. Han frågar vad som har hänt fast han varit där.

Finné tar också upp händelsen på Mäster Samuelssonsgatan där ett vittne har sett att Andrea Wahlström blivit slängd i väggen och att det ska bedömas som misshandel. Något som tingsrätten inte dömde Daniel Wahlgren för.

Sammantaget yrkar åklagaren därför på fängelse för Daniel "Papa Dee" Wahlgren.

Skrivet av: