Son kan ha grävt ner pappa i trädgården

Avslöjade allt i ett avskedsbrev innan sin död.


TROLLHÄTTAN. Den 65-årige mannen från Trollhättan i Västra Götaland hade i flera år pratat om att flytta utomlands. I juli 2007 reste han till Gran Canaria, men kom aldrig hem igen.

Hans son hävdade att pappan blivit trött på det dåliga vädret och bestämt sig för att flytta för gott.

–Enligt sonen hade han köpt en flygbiljett tillbaka redan nästa morgon och bodde nu som inneboende i Las Palmas, säger en av grannarna till Göteborgs-Tidningen.

Nu misstänker polis att sonen själv låg bakom 65-åringens försvinnande.

Det var i somras som den 26-årige sonen avled efter att ha kraschat in i en bergvägg med sin pappas bil. I bilen hittades ett avskedsbrev, där han förklarade att han låtsats vara sin döda pappa som dött under mystiska omständigheter och att han grävt ner honom i trädgården för att skydda familjen från sanningen.

Men Thord Haraldsson, kommissarie vid länskriminalen i Trollhättan, tror inte att sonens historia stämmer. Man har därför inlett en förundersökning om mord.

– Han har lämnat en förklaring, men den är så osannolik så att den helt enkelt inte kan stämma. Man dumpar ju inte en kropp om man är helt oskyldig till dödsfallet, säger han till Göteborgs-Tidningen.

Polis letar därför på nytt efter pappans kropp i familjens trädgård. Under sommaren söktes området igenom av likhundar, men utan resultat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!