Ville hämnas - kastade ut 60-åring från balkong

Tre inför rätta för mordet på 60-årig man i en Stockholmsförort.


En 39-årig man, hans 29-åriga sambo och hennes 60-åriga mamma står inför rätta för delaktighet i mordet på mordet på en 60-årig man i slutet av juli.

Mannen dog sedan han enligt åklagaren slängts ut från den 29-åringa kvinnans balkong på den fjärde våningen i ett bostadshus i Bredäng i södra Stockholm - efter att ha utsatts för grov misshandel.

Vittnen såg när 60-åringen hängde från ett balkongräcke och kämpade för sitt liv. Men han tappade greppet och föll mot sin död.

Sexbrott sägs ligga bakom dådet

I förundersökningen har ett motiv bakom dådet blivit allt tydligare. 29-åringen har berättat att 60-åringen i flera år har utnyttjat henne sexuellt, drogat och förnedrat henne och sålt henne till andra män.

Enligt 29-åringen ska 60-åringen även ha fotograferat övergreppen och hotat att visa dessa för 29-åringens mamma om hon inte lydde. Till slut ska 29-åringen ha avslöjat allt för sin mamma samt sin 39-åriga sambo som sedan konfronterat den 60-årige mannen.

"Ja, han hoppade"

Enligt 29-åringen spårade konfrontationen ur sedan hennes sambo börjat misshandla 60-åringen som då ska ha tagit sin tillflykt till balkongen. Vad som hände på balkongen är ännu oklart, men enligt 29-åringen ska den jagade mannen ha skrikit på hjälp.

– Jag hör någonting med ”aj” och sedan ”hjälp” på balkongen – sen hör jag inget mera, säger 29-åringen som sedan ser sin sambo återvända in till lägenheten:

– Han tittar på mig och så säger han typ: ”Ja, han hoppade”, berättar den 29-åriga kvinnan enligt förundersökningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!