Misstänkt säkerhetsfel på ambulanser

Landstinget i Gävleborg har tagit fyra ambulanser av märket Ford Tristar ur trafik. I förra veckan började en av dem kränga på körbanan, men föraren fick kontroll över fordonet och lyckades undvika en kollision.


"Incidenten är av så allvarlig karaktär att både arbetsmiljön för våra anställda och patientsäkerheten äventyras", skriver vårdenhetschefen Roger Westerlund på landstingets hemsida, uppger TT.

Fyra reservambulanser har ersatt de som tagits ur trafik. Dessutom undersöker landstinget om ytterligare fordon kan tas i bruk. Kontakt har också tagits med angränsande län om reservfordon.

Ford Tristar-ambulanserna har haft återkommande problem med instabilitet. I våras togs fordonen ur trafik efter ett tillbud. Efter åtgärder garanterade tillverkaren att de var fullt godkända och uppfyllde ursprungskraven. Men även efter det beskedet har mindre incidenter rapporterats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.