Hemtjänstanställd stal - fångades på film

Riggade upp kamera i sovrummet. 43-åring fångades på filmen när hon stal 100 kronor.


NORRKÖPING. Det försvann pengar när personal från hemtjänsten befann sig i bostaden. Mannen i familjen gillrade en fälla i form av en kamera i sovrummet.

När den hemtjänstanställda 43-åringen gick in i sovrummet fångades hon på film när hon stal 100 kronor ur mannens plånbok.

Nu är hon åtalad för stöld.

Filmen visar tydligt hur 43-åringen från hemtjänsten tar pengar ur mannens plånbok som låg i ett par byxor i sovrummet. Efter stölden upptäcker hon kameran och inser att hon är avslöjad.

Chefen för hemtjänsten uppger i förhör att flera andra personer som fått hjälp av hemtjänsten berättat att de blivit av med pengar när 43-åringen varit i deras bostäder. Även anställda i hemtjänsten har blivit av med pengar i personalens omklädningsrum.

Samma dag som stölden upptäcktes stängdes 43-åringen av från sitt arbete. Själv påstår hon att hon var arg på mannen i familjen och därför tog pengarna. Hon erkänner den filmade stölden, men nekar till andra stölder som hon är misstänkt för, skriver Norrköpings Tidningar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.