Miljöpartisterna vill ha Reinfeldt

Statsministern utklassar s-ledaren Mona Sahlin i förtroendeligan.


STOCKHOLM. Om miljöpartisterna helst får välja blir det statsminister Fredrik Reinfeldt (m) före oppositionsledaren Mona Sahlin (s). Fyra av tio gröna väljare har ganska lågt eller mycket lågt förtroende för Sahlin.

Av mp-väljarna är Reinfeldts motsvarande siffra 29 procent. 34 procent har stort eller mycket stort förtroende för honom, enligt en ny förtroendemätning från Expressen/Demoskop.

– Jag tror att mp-väljarna - precis som de socialdemokratiska och vänstersympatisörerna - vill se en annan politik. Det är det det handlar om, säger partisekreterare Ibrahim Baylan (s) till Expressen.

Förtroendet för Sahlin har dessutom dalat sedan de rödgröna intensifierade samarbetet.

– Frågan har inte varit lika aktuell tidigare, men nu har de haft tid på sig att trimma ihop sig. Miljöpartisterna har fortfarande större förtroende för Reinfeldt och regeringen än för Sahlin, säger Per Nilsson, analytiker på Demoskop, till Expressen.

Men Sahlins förtroende bland de egna väljarna är inte heller genomgående. 49 procent har stort förtroende för henne, medan motsvarande siffra för Reinfeldt är 92 procent.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!