Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reinfeldt utklassar Sahlin

Nyheter | 03/05/2009 14:04

Fredrik Reinfeldt utklassar Mona Sahlin i Skops senaste mätning.

Reinfeldt utklassar Sahlin i Skops senaste mätning om vem som är skickligast på att leda en regering.

Sahlin gör sig aningen bättre som bordskamrat, enligt svaren.

Av de tillfrågade svenskarna svarar hela 73,9 procent Fredrik Reinfeldt på frågan om vem av statsministern och s-ledaren Sahlin som är skickligast på att leda en regering. Endast 26,1 procent väljer Sahlin. Jämfört med den förra mätningen, som genomfördes februari/mars, har gapet mellan de två ökat från 44,3 till 47,8 procentenheter.

Och inte ens de egna tycks vara helt frälsta. Av de socialdemokratiska väljarna väljer 45 procent Reinfeldt, enligt mätningen. LO-medlemmarna är än mer skeptiska. Där föredrar en majoritet, 59 procent, statsministern.

Reinfeldt å sin sida har ett kompakt stöd från de borgerliga sympatisörerna - 97 procent svarar att de tycker att han är skickligast.

Överlag är Sahlin mer populär bland de yngre, medan Reinfeldts stöd tycks öka med åldern.

Skop har också frågat vem som är roligast och trevligast som bordsgranne och här är det, trots att Reinfeldt rycker ifrån, betydligt jämnare. 58 väljer procent m-ledaren och 42 procent Sahlin.

Skrivet av: