Man jagas för kvinnoöverfall

"Han går från dörr till dörr och verkar inte ge sig."


JOHANNESBERG. Polis jagar just nu en man i Johannesberg, Göteborg, som tros ligga bakom betydligt fler överfall på kvinnor än man tidigare trott.

I nuläget binds mannen till ett 30-tal överfall.

– Vi har två fullbordade våldtäkter, två våldtäktsförsök och lika många sexuella ofredanden. Men när vi knackar dörr i bostadsområdena får vi kontakt med fler utsatta kvinnor som inte anmält. Vi har nu 20-30 ofredande och sexuella ofredanden, säger polisens presstalesman Björ Blixer till Göteborgs-Posten.

Blixer utesluter inte att mörkertalet kan vara ännu större.

Mannen brukar knacka dörr i bostadsområden och försöker ta sig in hos ensamma kvinnor. Flera av överfallen har inträffat mitt på dagen.

– Det är ett jäkla onormalt beteende. Han går från dörr till dörr och verkar inte ge sig. Kvinnor som dragit igen dörren har kunnat se genom tittögat hur han går över till grannen och ringer på, tillägger Blixer för.

Sedan mannen uppmärksammats i media har hans aktiviteter minskat, men så sent som i förra veckan tros han ha slagit till igen.

Mannen uppges vara i 20-årsåldern, med kort mörkt hår. Han talar bra svenska, eventuellt med en viss brytning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.