Hagamannens sambo vill stoppa film

"Förfärligt att det ska sändas och barnen ska behöva lida ännu en gång".


På söndag visas Fallet - Hagamannen i SVT.

En dramatisering om den uppmärksammade våldtäktsmannen Niklas Lindgren som mellan 1998 och 2005 satte Umeå i skräck när han förgrep sig sexuellt och med grovt våld på minst åtta kvinnor i området.

2006 dömdes Lindgren till 14 års fängelse av Umeå tingsrätt för åtta överfall, tre våldtäkter och två mordförsök. Han erkände själv sex av våldtäkterna.

Nu vill Hagamannens sambo att SVT stoppar filmatiseringen.

– Hon tycker det är förfärligt att det här ska sändas och att barnen ska behöva lida ännu en gång, säger psykoterapeuten Börje Svensson till Aftonbladet.

Men SVT har inga intentioner att backa.

Projektledaren Nils Hansson menar att offer och nära anhöriga har kontaktats, informerats om programmet och erbjudits att titta på det, men att de inte ska ha fått några negativa reaktioner alls.

– Den enda negativa reaktionen fick vi från Hagamannen själv. Vi frågade om en intervju och han sa nej, men vi fick ingen uttömmande motivering, säger Hansson till Aftonbladet.

Enligt Nils Hanson är det motiverat att sända programmet.

– Ska man förklara skeenden i samhället kan vissa människor bli lidande av publiceringen, men då får man väga det mot allmänintresset. Jag tycker att det är viktigt att man berättar den här historien för att begripliggöra och försöka besvara de frågor som många har, säger Hansson till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!