En gripen efter bankrån i Småland

En man har gripits efter ett bankrån i Småland. (TT)


En man har gripits misstänkt för att vara inblandad i rånet mot Swedbanks kontor i småländska Lenhovda på förmiddagen, skriver Smålandsposten på nätet. Mannen stoppades av polisen norr om Kosta, enligt uppgift till tidningen i en likadan bil som rånarna flydde i från banken.

Det var två män beväpnade med ett avsågat hagelgevär sim rånade banken. Det kom aldrig till skottlossning i lokalen där tre banktjänstemän var i tjänst och där det fanns fem kunder. Ingen skadades fysiskt.

Rånarna fick med sig pengar, men det är oklart hur mycket, enligt Kronobergspolisen. Samma bank rånades så sent som i september.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

Här dansar Gunilla Persson med epa-killar i Norrköping: "Vilken fest"

Gunilla Persson, 65, är aktuell med Melodifestivalen. I dagarna åkte hon igenom sin födelsestad Norrköping. Nu sprids en video på henne när hon dansar med epa-killar på en parkeringsplats utanför Max.

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

1 timme sedan
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss för att ge polisen fler så kallade preventiva tvångsmedel, som bland annat buggning, redan i sommar.

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

1 timme sedan
Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

1 timme sedan
Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

1 timme sedan
Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.