Blodig kvinna ifrågasattes av SOS

Stor dramatik när förbipasserande fick gripa in.


NYBRO. Kvinnan var tvungen att larma SOS Alarm tre gånger för att en ambulans skulle skickas till henne. Där påträffade ambulanspersonalen kvinnan, som hade ett djupt hack i huvudet och blödde kraftigt.

– Hennes jacka var blodig och det var blod på trappan och gruset. Hon sa att hon legat där i två timmar men för övrigt lät hon pigg. Vi hjälpte henne upp till hennes hem, säger My Johansson till Barometern.

My Johansson och hennes systerdotter rastade på fredagsförmiddagen på länsväg 125. Då hörde de någon ropa från den gamla banken i Bäckebo, och vid trappan låg en äldre kvinna vid trappan.

Hon ringde SOS Alarm direkt, och en man bad henne att lägga en re handduk som bandage över huvudet. Sedan började mannen att ifrågasätta skadans allvarlighet.

– Jag grät och hade panik men han sa att blodmängden var vanlig vid huvudskada och att åldern på skadade inte spelade någon roll. Han tyckte att vi skulle ringa en sjuktaxi istället. Jag frågade om numret och då sa han: "Fråga den skadade!", säger My Johansson till Barometern.

Ingen ambulans skickades, och hon ringde sin syster som i sin tur ringde upp SOS igen. Där svarade en kvinna som sa att en ambulans skulle skickas.

– Efter tio minuter ringde SOS till min syster igen. Det var samma kvinna men nu var hon otrevlig. Kvinnan på SOS hade talat med sin manliga kollega om ärendet. Nu var budet sjuktaxi. Då ringde min syster som har jobbat i hemtjänsten till distriktssköterska och hon var snäll nog att åka till Bäckebo.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!