Fängelse för misshandel med åra

- 18/11/2009, 16:44 -

Pappa blev helt ursinnig efter att en man ska ha tagit hans son mellan benen. Åkte ut med båten för att slå en 41-åring på flykt.

HAMMARÖ. En 45-årig man, som tidigare åtalades för mordförsök, har dömts till två års fängelse för grov misshandel. Händelsen utspelade sig på midsommarafton där det uppstod tumult på ön Långholmen i Hammarö skärgård. En man blev slagen flera gånger i huvudet samtidigt som han försökte simma därifrån.

En 41-årig man anklagades för att ha tafsat på en ung pojke, som när han berättade om vad som hade hänt fick se mannen simma ut i vattnet. När han hade kommit 100 meter från land blev han ikappåkt av en båt med pojkens 45-årige pappa som var förbannad, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Då tog han till åran för att närmast banka livet ur 41-åringen. Misshandeln upphörde först när en annan båt anslöt och hjälpte 41-åringen upp ur vattnet.

Pappan åtalades för mordförsök, misshandel och olaga hot.

Samtidigt åtalades 41-åringen för sexuellt ofredande.

45-åringen har nekat till brott, och menar att han bara försökt mota bort 41-åringen när han försökte identifiera honom - för att undvärja en kantring med båten.

Trots att uppgifter i utredningen pekat på att pappan skrek att han skulle "döda honom" samtidigt som han slog med åran menar tingsrätten att han inte hade för avsikta att mörda. Han fälls därför för grov misshandel.

41-åringen frias däremot från misstankarna om sexuellt ofredande.

Men rätten var inte enig. Ordföranden och en nämndeman ville fälla honom, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Skrivet av: