Fängelse för misshandel med åra

Pappa blev helt ursinnig efter att en man ska ha tagit hans son mellan benen. Åkte ut med båten för att slå en 41-åring på flykt.


HAMMARÖ. En 45-årig man, som tidigare åtalades för mordförsök, har dömts till två års fängelse för grov misshandel. Händelsen utspelade sig på midsommarafton där det uppstod tumult på ön Långholmen i Hammarö skärgård. En man blev slagen flera gånger i huvudet samtidigt som han försökte simma därifrån.

En 41-årig man anklagades för att ha tafsat på en ung pojke, som när han berättade om vad som hade hänt fick se mannen simma ut i vattnet. När han hade kommit 100 meter från land blev han ikappåkt av en båt med pojkens 45-årige pappa som var förbannad, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Då tog han till åran för att närmast banka livet ur 41-åringen. Misshandeln upphörde först när en annan båt anslöt och hjälpte 41-åringen upp ur vattnet.

Pappan åtalades för mordförsök, misshandel och olaga hot.

Samtidigt åtalades 41-åringen för sexuellt ofredande.

45-åringen har nekat till brott, och menar att han bara försökt mota bort 41-åringen när han försökte identifiera honom - för att undvärja en kantring med båten.

Trots att uppgifter i utredningen pekat på att pappan skrek att han skulle "döda honom" samtidigt som han slog med åran menar tingsrätten att han inte hade för avsikta att mörda. Han fälls därför för grov misshandel.

41-åringen frias däremot från misstankarna om sexuellt ofredande.

Men rätten var inte enig. Ordföranden och en nämndeman ville fälla honom, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.