Umebo dömd för skallning på krog

Tandavtryck fastnade i pannan på hotellgäst.


UMEÅ. Trängsel uppstod på en krog på hotell Plaza på Storgatan i Umeå. En öl spilldes ut på en 23-åring, som krävde att få en ursäkt. Men när han inte fick som han ville blev han upprörd och skallade den andre mannen under näsan.

23-åringen har dömts till 50 timmars samhällstjänst och ska dessutom betala 20 832 kronor i skadestånd till den misshandlade.

Brottsoffret ska också få möjlighet att återkomma med anspråk för ersättning för sveda, värk, lyfte och men, samt kostnader, skriver Västerbottens-Kuriren.

Skallningen var så pass allvarlig att det uppstod ett tydligt tandavtryck i pannan. Offret tvingades uppsöka akuten och fick dagen efter hjälp av jourtandläkare för händelsen som inträffade i slutet av december förra året.

Den misshandlade har tvingats till minst 15 tandläkarbesök. Det finns även risk för att han kommer att tvingas ta bort framtänderna, som är döda, skriver Västerbottens-Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Polisen i Kumla rapporterar om trafikolycka

"Kollision på Lv534 väster om Åbytorp, med flera fordon inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

1 timme sedan
Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.