Onsdag 20 Okt
Stockholm

Så klarar du julfesten utan pinsam fylla

Undvik mardrömsjulfesten med medarbetare som hånglar eller personal som slåss.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Snart är det jul. Det innebär annalkande julfester på många kontor. Firmafester innebär för det mesta en hel del alkohol och pinsamheter som du kanske helst vill glömma dagen efter.

Julfesten för omsorgspersonalen i Östersunds kommun 2007 är ett typexempel på en julfest som spårat ur.

Krogen där festen hölls tvingades stänga två timmar tidigare eftersom kaos utbröt. Gästerna drack medhavd alkohol på toaletterna, spydde och hotade krogpersonalen.

De mest ökända julfesterna är de i Storbritannien, som nästan alltid inkluderar en rejäl fylla. Enligt en undersökning som beställts av British Greyhound Racing Board tycker var fjärde britt att han eller hon har druckit för mycket under en julfest och dessutom talat "sanning" med någon kollega.

Var femte i undersökningen uppgav att han eller hon blivit närgången med en kollega eller en chef på en julfest.

Om du som chef ska arrangera en julfest så kan det vara bra att hålla ett samtal med personer som du tror kan spåra ur. Det hävdar Fredrik Ljung, som skrivit boken Parasiten, där han berättar om sina egna missbruksproblem.

Ljung känner väl igen bilden av blöta julfester och driver företaget Ljung&Sjöberg där han utbildar chefer om missbruksproblematik.

–Som medarbetare representerar man arbetsgivaren även under en julfest. Det betyder att man inte tafsar på kollegor och att man inte snackar skit. Gör man sådana överträdelser ska det få konsekvenser, säger Ljung, enligt E24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela