- Foto: Scanpix

Nya sexövergrepp i Borås

Polisen på jakt efter gärningsmännen.


BORÅS. Bara några dagar efter de uppmärksammade överfallen i Brämhult i Borås inträffade flera sexuella ofredanden under lördagen. Polisen söker efter gärningsmännen.

Två 13-åriga flickor blev ofredade när en okänd man plötsligt uppenbarade sig och blottade sig inför dem. Någon timme senare blev en kvinna i Hässleholmen i Borås jagad av en man, som tog tag i henne och skrek könsord mot henne. När hon föll till marken avlägsnade han sig.

- Troligen ligger i de här två fallen samma man bakom eftersom signalementen är snarlika, säger Roland Offesson, inre befäl vid Boråspolisen, till Göteborgs-Posten.

Tidigare i veckan registrerades fyra andra överfall mot unga kvinnor. Då kunde en tolvåring gripas sedan han försökt våldta en 19-åring.

- Det finns inte något samband mellan de tidigare överfallen och de som inträffade på lördagen. Dels har vi gripna misstänkta för åtminstone två av de tidigare händelserna. Dessutom skiljer sig signalementen på förövarna så mycket att det är uteslutet, säger Roland Offesson till Göteborgs-Posten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!