Kvinnor dömda efter våldtäktskampanj

Tonåringar får betala böter efter att ha stämplat man felaktigt.


UMEÅ. 18- och 19-åringen trodde att det var en våldtäktsman de hade att göra med. Därför anmälde de mannen för våldtäkt och startade en kampanj mot honom. De tryckte upp flygblad med bild på mannen och uppgifter om att han var en våldtäktsman. Därefter spred de flygbladen utanför hans arbetsplats och på andra offentliga platser.

Det började med att mannen sökte nakenmodeller till en kurs. Då anmälde sig 19-åringen till kursen, men dök upp först efter att de andra deltagarna gått hem. De kunde inte enas kring syftet med kursen och började bråka. Mannen körde hem 19-åringen. Det var då 19-åringen tillsammans med 18-åringen drog igång kampanjen.

Förundersökningen mot mannen lades ner. Brott kunde ej tillstyrkas. Och det var till slut en övervakningskamera som mannen hade satt upp utanför entré till sin ateljé som kunde avslöja kvinnorna, skriver Västerbottens-Kuriren.

Då kvinnorna anses ha utsatt mannen för andras missaktning, menar Umeå tingsrätt att den inte är försvarlig. Därför har kvinnorna dömts till att gemensamt betala 35 000 kronor i skadestånd till mannen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.