Onsdag 28 Sep
Stockholm

Kvinnor dömda efter våldtäktskampanj

Tonåringar får betala böter efter att ha stämplat man felaktigt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UMEÅ. 18- och 19-åringen trodde att det var en våldtäktsman de hade att göra med. Därför anmälde de mannen för våldtäkt och startade en kampanj mot honom. De tryckte upp flygblad med bild på mannen och uppgifter om att han var en våldtäktsman. Därefter spred de flygbladen utanför hans arbetsplats och på andra offentliga platser.

Det började med att mannen sökte nakenmodeller till en kurs. Då anmälde sig 19-åringen till kursen, men dök upp först efter att de andra deltagarna gått hem. De kunde inte enas kring syftet med kursen och började bråka. Mannen körde hem 19-åringen. Det var då 19-åringen tillsammans med 18-åringen drog igång kampanjen.

Förundersökningen mot mannen lades ner. Brott kunde ej tillstyrkas. Och det var till slut en övervakningskamera som mannen hade satt upp utanför entré till sin ateljé som kunde avslöja kvinnorna, skriver Västerbottens-Kuriren.

Då kvinnorna anses ha utsatt mannen för andras missaktning, menar Umeå tingsrätt att den inte är försvarlig. Därför har kvinnorna dömts till att gemensamt betala 35 000 kronor i skadestånd till mannen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.