Tisdag 11 Maj
Stockholm

Mordförsök på imam i Malmö

1 av 2
2 av 2

Vid 19-tiden på nyårsafton utsattes en skånsk imam för ett mordattentat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. På baksidan av moskén i Jägersro satt imamen vid sitt skrivbord och jobbade på datorn. Han hade sin speciella huvudbonad på sig. Det gick inte att ta miste på att han var imam.

Plötsligt brann skottet av. I rummet satt ytterligare fem personer. Varav ett barn i tioårsåldern.

- Vi visste inte vad som hänt. Vi frågade honom och han sa att det var nåt konstigt med elen eller datorn. Men helt plötsligt ser jag att det var ett hål i fönstret, säger Lulzim Sekiraca, som var med i rummet, till Sydsvenskan.

Och sekunderna senare ser han att imamen blöder från nacken.

– Jag kände stor panik. Vad händer, vad händer? tänkte jag, säger Lulzim till tidningen.

Som tur var det dock inte skottet som träffat imamen. Och han fick visserligen köras till sjukhus, men klarade sig utan skador.

Lulzim och ytterligare några kompisar rusade ut på fältet bakom moskén för att försöka jaga ikapp den som försökt mörda imamen.

- Men det var ingen där. Det var alldeles mörkt och tyst, säger han till Expressen.

Lulzim Sekiraca kan inte förstå att någon skulle vilja skada imamen.

- Han kom nyligen från Libanon och har inte varit verksam här mer än en månad. Det finns inga sådana motsättningar mellan muslimska gruppen i Malmö så att det skulle kunna leda till skottlossning. Jag har bott här i 15 år och aldrig varit med om något liknande.

Men Islamic Center i Malmö är en kontroversiell moské. Som nyligen såldes till den libyske diktatorn Muammar Khaddafis organisation Islamic Call Society.

Moskén i Malmö byggdes 1983 har sedan dess varit utsatt för ett stort antal attentat. I april 2003 förstördes stora delar av moskén i en anlagd brand.

Kommentera
Kopiera länk
Dela