Stockholm

Göran Persson hyllar Bush

Godsägaren Persson rosar Bush som skicklig, trevlig och konsekvent.


Läs mer

Det är inte många svenska politiker som talar så väl om USA:s president som förre statsministern Göran Persson (s). I programmet Adaktusson i TV8, från 18/9, diskuterar Persson allmänt om det stundande presidentvalet för att snabbt berömma nuvarande president George W Bush som "våldsamt underskattad i Europa" och en "skicklig politiker".

I programmet utvecklar Persson sin syn på Bush:

- Ja, helt enkelt detta enkla faktum att han var omvald president i USA med stort stöd, och dessutom var omvald guvernör en gång i tiden i Texas med rekordartat stöd. Jag menar, vi kan tycka vad vi vill om George W Bushs politik, men det var ingen dålig politiker. Han drev sin linje, och han drev hem sin politik. Det blev inget bra resultat för USA, men han visste hur han skulle göra.

Persson försökte tidigare övertala Bill Clinton att ta Bush på allvar. Kretsen kring Clinton och demokraterna hade inställningen att det inte var någon idé att ta honom på allvar då flera tyckte sig se att Bush hade små förståndsgåvor.

- Det är tvärtom: man ska ta honom på allvar. Han var en skicklig politiker och han var värd kritiken. Sedan var han en trevlig person också, vilket är någonting att faktiskt komma ihåg, säger Persson.

Se två klassiska klipp med Göran Persson nedan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.