Te är årets dryck

Allt fler blir tedrickare och avnjuter en ångande kopp.


Grönt, rött, svart och vitt... Tesorterna är många och tar allt större plats i handeln och i kopparna.

– Efter det fantastiska 2007 väntade vi oss en viss avmattning, men det har kommit på skam. Hälsotrenden håller i sig, men framför allt verkar folk tycka att det är coolt att dricka te. Liksom med vin finns det teer för alla smaker och omständigheter, säger Henrik Hammarskiöld från Terådet, till SVT.

Svensken dricker i genomsnitt 3 hekto te per år, vilket motsvarar 2 koppar i veckan. De brittiska tejättarna dricker hela 3 kilo per person och år.

De klassiska svarta och Earl Grey teerna leder teligan. De gröna sorterna har ökat med hela 16 procent till 52 miljoner kronor, visar siffror från Terådet. Tepåsarna utgör tre fjärdedelar av teförsäljningen, men lösviktsteerna ökar stadigt.

Se den lagom skruvade japanska tereklamen:

Skrivet av:

Senaste nytt

Ung kvinna häktad för mord

Så håller du sin Monstera i toppskick – experten tipsar: "Om bladen inte flikar sig så..."

Monstera är en omtyckt lättskött växt. I en intervju med Nyheter24 delar växtexperten Hans Jensen med sig av enkla tips för att hålla din växt i toppskick året om.

Därför gick klassiska bryggeriet i konkurs efter 138 år

1 timme sedan
Nyckelbryggerier är kända för att tillverka "Sveriges godaste must". Nu har företaget gått i graven, men vad händer med de 15 000 liter must som skulle ut i butikerna i påsk?

Varning för skavsårsplåster: "Eksem över hela kroppen"

1 timme sedan
Vid långa marscher rekommenderas rekryter ha en skavsårstejp runt fötterna. Inom försvaret är det en vedertagen metod, men ny forskning visar att tejpen kan ge livslånga skador.

Så stöttades Henke Larsson under den framgångsrika karriären: ”Det är respekt”

1 timme sedan
Henrik Larsson slog igenom ordentligt i och med Sveriges VM-brons i fotboll 1994. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om den folkkära fotbollsikonen.

Polisen i Kristianstad rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk utomhus, Nosaby.", skriver polisen på sin hemsida.