Varmt kaffe stoppar otrohet

De som dricker iskaffe är girigare, visar ny undersökning.


Ny forskning visar att en kopp varmt kaffe kan stärka dina relationer. Forskare vid Yale-universitetet har kommit fram till att den gör dig mer generös och insiktsfull.

I testet gav forskarna försökspersonerna antingen en varm kaffemugg eller iskaffe att hålla i. Därefter fick de uttala sig om andra människor. De som drack den varma drycken tyckte i större usträckning att de andra var mer omtänksamma än vad dem som drack iskaffe tyckte, rapporterar Vetenskapsradion.

Andra delen i testet bestod i att personerna fick hålla något varmt och något kallt i händerna. Därefter fick de välja om de ville ha en present eller ge bort en present. Majoriteten av dem som höll i något kallt var giriga och ville hellre ha en present.

Skrivet av:

Senaste nytt

Betongvägg rasade – gravid kvinna död i skalv

Morgonens nyheter 3 december

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

1 timme sedan
Ett par i 50-årsåldern utsattes på lördagskvällen för ett rån i sitt hem i skånska Vellinge. Flera maskerade gärningspersoner beväpnade med ett pistolliknande föremål trängde in i deras villa.

Polisen rapporterar om brand, Härryda

1 timme sedan
"Fullt utvecklad brand i Rävlanda", skriver polisen på sin hemsida.

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

1 timme sedan
Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

1 timme sedan
Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.