Tisdag 27 Sep
Stockholm

Nu kommer Googlenallen

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Google väntas lansera sin Androidmobil, Nexus One, på tisdagskvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kväll klockan 19 svensk tid har Google kallat till ett "Androidevent". Det rör sig förmodligen om en presentation av företagets första androidmobil, Nexus One.

Den amerikanska pryltidningen Engadget har kommit över ett ex och konstaterar i en förhandsrecension att Nexus One är en snygg lur.

Det känns, skriver tidningen, som att någon på Google lagt in beställningen "bygg något som är lika sexigt som en iPhone, men låt oss inte glömma vad som tog oss dit vi är". Med "dit vi är" menas G1 - som Google jobbat tillsammans med HTC för att skapa.

HTC står alltså för hårdvaran och mobilen kommer att vara bland de första att köra Android 2.1 som operativsystem.

Skärmen är på 3,7 tum och kameran har 5 megapixel.

Engadget är särskilt imponerade över snabbheten.

Googlemobilen innehåller också ett minneskort på 32 GB.

Ett tvåårskontrakt med amerikanska mobiloperatören T-mobile ska kosta omkring 1 300 kronor, enligt Engadget. Därtill kommer en månadsavgift på cirka 550 kronor.

En olåst Nexus One får man punga ut med cirka 3 700 kronor för.

Nexus One är uppenbart inspirerad av iPhone och en tydlig utmanare. Men enligt Engadget har Googles nalle en bit kvar innan den kan mäta sig med Apples iPhone.

Många bedömare undrar nu varför Google lagt sig så nära i stället för att utveckla något eget.

New York Times spekulerar i om Google känner flåset i nacken, inte så mycket från iPhone som från en vikande annonsmarknad på nätet.

Kanske är det i mobila applikationer som framtidens annonsmarknad finns - och då har Google inte råd att vänta med att visa flagg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.