- Foto: Johan Nilsson/Scanpix

Ringde in bombhot - nu döms 19-åringen

En 19-årig man döms till skyddstillsyn och samhällstjänst, medan den medmisstänkte 34-åringen frias.


TRELLEBORG. I oktober ringde 19-åringen in bombhot till en polis, en åklagare och den 34-årige mannen.

Fallets åklagare har menat att det var den 34-årige mannen som höll i alla trådar. Det hela var en komplicerad hämndaktion.

34-åringen ville hämnas på en äldre man som han påstod var skyldig till en våldtäkt. Genom att skylla bombhoten på den äldre mannen skulle 34-åringen ta lagen i egna händer, menade åklagaren.

Den 34-årige mannen frias av tingsrätten då inte tillräckligt tyder på brott, även om de ser besvärande omständigheter kring honom.

19-åringen erkänner att han ringt in hoten, men menar att han inte förstod att de skulle uppfattas som just hot. Han påstod också att han inte insåg att det var SOS Alarm han hade ringt.

På grund av 19-åringens låga ålder och hans begränsade psykiska kapacitet anses skyddstillsyn vara det mest lämpliga straffet, enligt Sydsvenskan.

Utöver skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst döms 19-åringen också till att betala ut skadestånd till polisen och åklagaren som han bombhotade, samt till den falskt anklagade äldre mannen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.