Ingen livstid för Nathalies mördare

Mannen erkänner att han mördat sin flickvän, men slipper livstids fängelse.


I går kom beskedet att Nathalie Johansens åtalade pojkvän inte lider av en allvarlig psykisk störning. Han kan därför inte dömas till rättspsykiatrisk vård.

Mannen har erkänt att han ströp Nathalie till döds efter ett bråk i deras gemensamma lägenhet. Trots detta kommer inte domstolen att kunna döma honom till livstids fängelse, även om han fälls för mord och brott mot griftefriden.

För att ett livstidsstraff ska kunna dömas ut måste gärningsmannen enligt svensk lag fyllt 21 år när brottet ägde rum.

– Han klarar sig med tre månaders marginal. Han är född i augusti och brottet ägde rum i maj, säger chefsåklagare Urban Svenkvist, enligt GT.

Enligt Svenkvist blev offrets anhöriga mycket upprörda när det fick klart för sig att han inte kunde dömas till livstid. Nu kommer pojkvännen med all sannolikhet att dömas till ett tidsbestämt fängelsestraff.

– Jag räknar med tolv år. Tio år för mord och maxstraffet för brott mot griftefriden är två år, menar Svenkvist, enligt GT.

Skrivet av:

Senaste nytt

Viaplay säljer brittiska verksamheten

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

1 timme sedan
Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

1 timme sedan
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.

Haninge: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil på riksväg 73 i södergående riktning invid trafikplats Jordbro har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Därför slutar unga med adhd-medicin

1 timme sedan
Många slutar med sina adhd-behandling inom ett år. Dålig uppföljning och känslan av att läkemedlen inte behövs kan vara förklaringar enligt experter. Det kan handla om en bristande självinsikt och att man lever ganska mycket i nuet, säger professor Susanne Bejerot.

Ängelholm: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"En singelolyckan med en lastbil inträffar på E6 vid Norra Varalöv.", skriver polisen på sin hemsida.