Måndag 8 Aug
Stockholm

Polis förvånad över Ulf Olssons självmord

Ulf Olsson, dubbelmördaren som berövade tioåriga Hélen Nilsson och 24-åriga Jannika Ekblad livet, hängde sig själv i sin cell på rättspsyk i söndags. Polisen som utredde morden är förvånad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HÖRBY. Per-Åke Åkesson ledde den grupp poliser som löste morden på Helén Nilsson, 10, och Jannika Ekblad, 24.

Åkesson blev mycket förvånad när han nåddes av nyheten om Ulf Olssons självmord i cellen på rättspsyk i Sundsvall där han hittades i söndags morse.

– Jag hade trott att han skulle arbeta vidare med att få resning. Han var en väldigt envis person i kontakten med olika myndigheter. Det var överraskande att han tog livet av sig, säger Per-Åke Åkesson till Skånskan.

Åkesson gick i pension för ett par år sedan, men har ändå då och då följt vad Ulf Olsson skrev i bloggen från rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall.

– Jag följde honom lite grann och blev väl förvånad över vissa frågor han ville ha svar på om polisiärt arbete. Han hade bara kunnat lyfta på luren och fått svar, säger Per-Åke Åkesson till Skånskan.

Åkesson tror att något som hänt den senaste tiden måste ha fått Ulf Olsson att inse spelet förlorat.

– Det finns en latent risk för självmord hos alla som blir frihetsberövade och inte är vana vid det. Därför var vi extra uppmärksamma under Ulfs första tid i häkte. När han hade suttit i några månader så trodde vi att risken var borta, säger pensionerade polisen Per-Åke Åkesson.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.