Ytterligare fall av blåtunga

Totalt har 19 sjuka djur nu konstaterats.


Ytterligare ett fall av sjukdomen blåtunga konstaterades på måndagsförmiddagen på en gård i Halland. Den drabbade kon ingår i besättningen på en gård som ligger i anslutning till de tidigare drabbade gårdarna i Halland.

Med de fall som rapporterades i helgen har Jordbruksverket därmed kunnat räkna in totalt 19 bekräftade fall av sjukdomen. De drabbade djuren är tolv nötkreatur och sju får på sex gårdar, alla inom Halmstads kommun.

Under tisdagen räknar Jordbruksverket med att ha hunnit vaccinera 25 000 djur i det spärrområde med radien 20 kilometer som upprättats runt gårdarna.

Skrivet av:

Senaste nytt

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

Skottlossning i trapphus i Malmö

Polisen larmades på lördagsmorgonen om höga smällar i en trappuppgång i Augustenborg i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. På plats hittades sedan skotthåll i trapphuset.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i byggnad", skriver polisen på sin hemsida.

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

I Ukraina är vintern här – den andra i ordningen under Rysslands pågående anfallskrig. Men inför årets krigsvinter är soldaterna bättre förberedda på kylan, anser läkaren "Osmak", som driver ett fältsjukhus nära Bachmut. Många av grabbarna som kommer in har handvärmare under sina kläder och i sina handskar, säger han.

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

1 timme sedan
"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

S: M är "irrelevanta" – ingen huvudmotståndare

1 timme sedan
Socialdemokraterna pekar inför EU-valet enbart ut SD som sin främsta rival, skriver DN. I de senaste valen har S sett både M och SD som huvudmotståndare, men den här gången finns inte Moderaterna med.