Alla har inte fått nog av välgörenhet på Facebook

Facebook och välgörande ändamål i samma mening har aldrig klingat lika falskt som i dag. Men det spelar ingen roll för nummerupplysningen 118 800.


INTERNET. Facebookgruppen som lovade att skänka två kronor per medlem till jordskalvets offer i Haiti visade sig snabbt vara en bluff. Och sällan har orden Facebook och välgörenhet i samma mening varit lika tomma på resonans.

Men det tycks inte alls bekomma Markus Öhman, vd på nummerupplysningen 118 800.

2007 startade nummerupplysningstjänsten en grupp på Facebook. Och med ett erbjudande som liknar ovanstående lovade vd Markus Öhman att skänka 50 öre till Cancerfonden för varje registrerad medlem. Och plötsligt var facebookgruppen den överlägset största i Sverige.

Och i dag, onsdag, har Markus Öhman gjort en inbetalning på 121 500 kronor till Cancerfondens konto.

Facebookgrupper som säger sig hålla på med välgörenhet står inte så högt i kurs just nu. Men ni gick precis ut med att ni skänker pengar för att fira att er grupp är den största i Sverige. Är ni inte oroliga för att folk inte ska ta er på allvar?

- Haha, det måste vara rekorddålig tajmning. Men nej, vi har lagt  ut ett diplom från Cancerfonden och ett kvitto på att vi skänkt pengar med deras sigill. Går man in och tittar på facebookgruppen ser man att den är seriös, säger Markus Öhman till Nyheter24.

Just nu ger alla pengar till Haiti. Ni skänker till Cancerfonden. Varför då?

- För att vi har hållit på sedan länge. Engagemanget kommer från att både jag och min kollega har folk i vår närhet som drabbats av cancer. Det har väl nästan alla. Men vi kände starkt för att skänka pengar till cancerforskningen. Och politiskt är det ju sanslöst att staten inte skänker mer pengar. Det kan jag tycka är vansinne, säger Markus Öhman, vd på 118 800 till Nyheter24.

 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!