Polis tog sin polisbil till puben

Nu riskerar polismannen löneavdrag.


GÄVLE. En polisman såg till att han och ett par kollegor efter jobbet fick skjuts från polishuset i Gävle till en krog i Sandviken. I polisbil.

Han har också i berusat tillstånd ingripit som polisman och visat sin tjänstelegitimation.

Vice överåklagare Bo Lindgren beslutade den 21 juli 2009 att inte inleda någon förundersökning mot polismannen eftersom det inte kunde styrkas att något brott som faller under allmänt åtal begåtts.

Men i ett yttrande från Gävleborgs länspolismästare, Christina Forsberg, till polisens personalansvarsnämnd (PAN) vill hon att PAN ger polismannen löneavdrag.

/
Senaste nytt

Migrationsverket: Har skärpt insatserna

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

45 miljarder kronor. Ja, så stor är Ikeas vinst de senaste två åren. Och nu väntar en rejäl bonus till de anställda, rapporterar Dagens Industri.

Putin håller årlig presskonferens i december

Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.

Stopp i all tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall

1 timme sedan
Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

1 timme sedan
Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?