Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frias för sambons knarkdöd

All Over

Nyheter | 29/01/2010 14:58

Göteborgskan dog på ett hotellrum i Bogotá. Med tarmarna fulla av kokain som skulle smugglas till Sverige. Nu frias hennes fästman för andra gången för att ha vållat hennes död.

GÖTEBORG. Den 43-åriga kvinnan var bosatt i Göteborg, men var på semester i Colombia tillsammans med sin 53-årige fästman.

Båda hade sina ursprung i andra sydamerikanska länder. I Colombia var de, enligt mannens uppgifter, för att köpa kläder och guld.

Nio läckande kokainpåsar

Precis innan återresan till Sverige dör kvinnan på hotellrummet. Med nio läckande kokainkapslar i kroppen.

Hennes fästman säger sig inte känna till någonting. Kanske fick hon i sig kokainet när han och en kompis kollade på fotboll, säger han.

Styrde sin fästmö

Kvinnans anhöriga är däremot övertygade om att mannen tvingat kvinnan att svälja kokainet. Han styrde totalt i förhållandet, uppger de. Släktingarna hävdar också att kvinnan aldrig tidigare haft med droger att göra.

Men tingsrätten valde tidigare att fria 53-åringen, som numera bor i Stockholmstrakten. Och nu går hovrätten på samma linje, skriver Göteborgs-Posten.

Inte utom rimligt tvivel

"Många omständigheter är besvärande för 53-åringen. Det räcker dock inte med att hans berättelse ifrågasätts. Det krävs också att åklagarens bevisföring vederlägger alternativa förklaringar till det av honom påstådda händelseförloppet. Mot den bakgrunden finner hovrätten att det inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen begått de åtalade gärningarna", skriver hovrätten i sin dom.