Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Saviano på svensk filmpremiär

Nyheter | 26/11/2008 06:39

Författaren som avslöjade den italienska maffian är i Sverige.

Mannen som har avslöjat Camorrans skräckvälde i italienska Neapel går på Stockholms filmfestival. I dag går Roberto Saviano på den röda mattan för att kolla in Sverigepremiären av maffiafilmen "Gomorra", regisserad av Matteo Garrone. Filmen är baserad på Savianos bästsäljande bok med samma titel.

Filmen är Italiens bidrag till Oscarsgalan och har också god chans att ta storslam på Europeiska filmgalan.

Saviano har en sak gemensamt med Salman Rushdie. Båda författarna är hotade till livet för det som de har skrivit. I går träffades de på Svenska Akademien för att diskutera "Det fria ordet och det laglösa våldet" i Börshuset i Stockholm. Polisen och Säpo hårdbevakade tillställningen, och samtliga av de 300-400 inbjudna gästerna genomsöktes av vakter i stora kostymer.

Rushdie är dödshotad för boken Satansverserna, som publicerades 1988, och Irans andlige och högste ledare ayatollah Ruhollah Khomeini utfärdade en dödsdom året efter mot författaren.

Nyheter24 kommer att bevaka Savianos besök i dag.

Skrivet av: