Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reinfeldts brev till soldaterna

- 09/02/2010, 08:49 -
Reinfeldt är skakad, men säker på att Sverige gör rätt som stannar i Afghanistan.
1 av 3

Reinfeldt är skakad, men säker på att Sverige gör rätt som stannar i Afghanistan.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

2 av 3

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

3 av 3

Statsministern efter dödsskjutningen i Afghanistan: "Har vi gjort något misstag?"

STOCKHOLM. Efter att de två svenska officerarna skjutits ihjäl utanför Masar-e Sharif i Afghanistan tar nu statsminister Fredrik Reinfeldt bladet från mun.

- Jag förstod direkt att detta kommer att leda till stora diskussioner hos kvarvarande personal i Masar-e Sharif. Hur påverkar detta vår säkerhet? Har vi gjort något misstag? säger statsministern, till Expressen.

Statsministern har skrivit ett brev till soldaterna vid i Camp Northern Lights i Masar-e Sharif, som lästes upp vid deras morgonsamling på tisdagen: "Vi är stolta över det arbete ni utför", skriver Reinfeldt.

Och trots debatten som nu blossat upp om att Sverige bör lämna Afghanistan är statsministern säker på att vi gör rätt i att stanna.

- Det är en stor sorg för anhöriga och vänner. Och det är en förlust för Sverige, konstaterar han. Vi har mindre av förluster än vad många andra länder har behövt uppleva, men vi var medvetna om att vi var utsatta för risk, säger Reinfeldt till Expressen.

Om något tror han att tragedin kan stärka oss i uppfattningen att vi är där av en god anledning.

- Jag tror att det skärper våra insikter om att det vi gör är viktigt. Vi gör skillnad, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till tidningen.