Peter Eriksson toppar mp-lista i Stockholm

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson kniper första platsen på miljöpartiets riksdagslista i Stockholms län.


Toppkandidater på mp:s riksdagslista i Stockholms läns valkrets

1) Peter Eriksson, språkrör miljöpartiet, Kalix

2) Mikaela Valtersson, riksdagsledamot, Upplands Väsby

3) Gustav Fridolin, folkhögskolelärare, Stockholm

4) Esabelle Dingizian, riksdagsledamot, Botkyrka

5) Mats Pertoft, riksdagsledamot, Södertälje

6) Annika Hirvonen, politisk sekreterare, språkrör Grön Ungdom Region Stockholm, Sundbyberg

7) Jakop Dalunde, språkrör Grön Ungdom, Stockholm

8) Agnetha Boström, konsult, Solna

STOCKHOLM. Miljöpartiet har i vissa opinionsmätningar varit större än socialdemokraterna - i Stockholm. Och nu storsatsar partiet med en rad tunga namn på riksdagslistan i Stockholms län. Toppar gör Kalixsonen och språkröret Peter Eriksson.

På andra plats hamnar partiets ekonomiskpolitiska talesperson och gruppledaren i riksdagen - Mikaela Valtersson. På tredje plats står Gustav Fridolin - som efter några år som journalist och lärare sannolikt blir en comebackkid i riksdagen till hösten.

- Vi har ett roligt och spännande år framför oss. Miljöpartiet de gröna är ett växande parti i Stockholmsregionen och vi går nu ut tillsammans med en stark lista för ett grönare Stockholms län, säger Peter Eriksson språkrör för miljöpartiet, i ett pressmeddelande.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.