Sköt kallblodigt ner fotbollsspelare

21-åring åtalas för brutalt mordförsök på Hisingen.


GÖTEBORG. Den unge fotbollsspelaren hade kört järnet på plan och hade en knäskada när han helt oprovocerat började jagas av fyra grabbar. En av dem beväpnad.

Fotbollsspelaren tillhörde ett holländskt lag som var i Göteborg för att delta i en turnering för kreoler i Europa.

I väntan på att ta bussen hem kom plötsligt 21-åringen från Biskopsgården och hans gäng till platsen och gav sig på den som hade minst att sätta emot.

Livshotande skador

De jagade den knäskadade fotbollsspelaren över VårväderstorgetHisingen tills han inte längre orkade hålla sig undan. Då drog 21-åringen sitt vapen och sköt fotbollsspelaren i ryggen. Kulan gick ut genom magen.

Mitt på dagen och framför ögonen på åtskilliga vittnen.

- Holländaren fick livshotande skador. När vi nyligen var där nere på bevisupptagning hade han fortfarande inte återhämtat sig, säger kammaråklagare Kristina Ehrenborg-Staffas till Göteborgs-Posten.

Åtalades i dag

På onsdagsförmiddagen åtalades den 21-årige mannen från Biskopsgården för mordförsök.

Motivbilden är än så länge oklar. Kvällen innan mordförsöket hölls en fest för de fotbollsspelande kreolerna och det spekuleras i att någon av gärningsmännen kan ha hamnat i konflikt med någon på festen.

- Det som hände dagen efter skulle kunna handla om en hämnd. Men i så fall har de gett sig på helt fel person. Målsäganden har inte haft med någon utomstående att göra under festen, säger Kristina Ehrenborg-Staffas till GP.

Den misstänkte 21-åringen vägrar prata i förhör. Han har ett brokigt kriminellt förflutet och blev i november själv skjuten med flera skott av en polispatrull.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!