Voddler stängs ner

Hackerattack tvingar gratis filmströmningstjänsten Voddler att stänga i två veckor.


Efter att hackare lyckats knäcka skyddet kring filmerna tvingas Voddler stänga ner.

Allt för att inte skada relationen till filmbolagen.

Dels har hackare lyckats nå tjänsten utan att ha Voddlers egen programvara. Dels har film kunnat sparas ner på disk, enligt vissa uppgifter.

Säkerhetsbrister som fick Voddler att agera omedelbart.

– Vi har en extremt fundamentalistisk inställning till att skydda upphovsrättsägarnas material, säger Marcus Bäcklund, vd för Voddler, till Ny Teknik.

Den 8 mars ska tjänsten öppnas igen. Då ska användarna se filmerna i ett nytt program, alternativt direkt i webbläsaren.

Veckan därpå lanserar Voddler sin tjänst också i Norge och Danmark.

Voddler har avtal med filmbolag som Paramount, Disney, Miramax Films, Dreamworks, Touchstone Pictures, Buena Vista International och Sandrew Metronome. Antalet användare är för närvarande omkring 400 000, uppger Ny Teknik.

/
/
/
/
/
Senaste nytt

Minskad tillväxt i tjänstesektorn

Borde du virusskydda dina barns gamla smartphone?

Gav du din gamla jobbtelefon till barnen? Det kan innebära en rejäl säkerhetsrisk – och hackare kan komma åt både ditt barns, dina egna och ditt jobbs känsliga uppgifter. Hackare blir mer sofistikerade, medan de äldre mobilernas operativsystem inte uppdateras. Och ett antivirusprogram kanske inte räcker som skydd.

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.

Därför kan du inte se din deklaration hos Skatteverket

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Kraftigt vinstlyft för Scania

Det blev ett kraftigt vinstlyft för Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania i fjärde kvartalet. Men orderingången viker nedåt.