Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebookanarki råder på svenska företag

- 25/02/2010, 12:10 -
Facebook får dig att slappa på jobbet?

Facebook får dig att slappa på jobbet?

LEIF R JANSSON / SCANPIX

Bara ett litet fåtal svenska företag har regler för hur medarbetarna får använda sociala nätverkssajter som Facebook och Twitter.

INTERNET. Bara sju procent av de svenska företagen har en formell policy för hur medarbetarna får använda sociala medier som Facebook, Linkedin och Twitter på arbetstid, enligt en färsk undersökning från bemanningsföretaget Manpower.

Undersökningen har genomförts bland 34 000 arbetsgivare i hela världen - och Sverige är i det här avseendet bland de sämsta i klassen.

I övriga världen är det hela 20 procent av företagen som håller sig med en medarbetarpolicy för de sociala nätverkssajterna.

Anseende kan skadas

Många företag är oroliga för hur de sociala mediernas intåg kan påverka produktiviteten bland medarbetarna. Man oroar sig också för hur företagets varumärke kan påverkas när man tappar kontrollen över medarbetarnas nätverkande på arbetstid.

Dock upplever bara fyra procent av företagen i undersökningen att deras anseende skadats i någon utsträckning av att deras anställda använt sociala medier. I Sverige är motsvarande siffra två procent.