Söndag 1 Aug
Stockholm

Elever tvingas stå på lektionerna

Det finns inte tillräckligt med stolar i klassrummen och eleverna tvingas stå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ESLÖV. Lärarna på det individuella programmet i Eslöv har skickat ett alarmerande brev till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Programmet har lektioner med upp till 30 elever, men bara tolv stolar i klassrummen. Dessutom är tjänsten som matematiklärare obesatt och problemet med skolk bara växer.

Lärarna slår i brevet fast att starten av höstterminen varit kaotisk. Man har inte kunnat utföra ett bra arbete och och elevernas frånvaro har bara ökat. IV-rektorn Barbro Härse förklarar problemet och menar att antal elever var många fler än förväntat.

– Problemet är att vi aldrig vet hur många elever som kommer. Det är först när de övriga programmen har kommit i gång som vi börjar få bilden klar för oss. Dessutom kommer det alltid ungdomar som har flytta in från andra kommuner, säger Barbro Härse, enligt Skånskan.

Härse bekräftar att det till en början bara fanns tolv stolar i varje klassrum, trots att antal elever var många fler. Hon menar att man helt enkelt inte fick ihop schemat och att man inte hann planera på ett bra sätt. På grund av de röriga omständigheterna kommer starten för IV nästa höst att senareläggas, skriver Skånskan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela