Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI varnar: Halt i hela landet

Nyheter | 04/12/2008 06:36

Ishalka och snöhalka i hela landet slår ut trafiken. (TT)

Ishalka i ena halvan av landet och snöhalka i den andra.

Prognosen för torsdagen bådar inte gott för den som måste ge sig ut på vägarna.

Men redan på onsdagen började problemen. På vägarna i Västerbottens kustland var det rena isbanan på sina håll och flera trafikolyckor inträffade under eftermiddagen och kvällen.

I Gästrikland var det så halt att en ambulans på väg till en halkolycka körde av vägen.

Under kvällen drabbades främst Örebro län av trafikolyckor när temperaturerna sjönk. Yrkeschaufförer slog larm om att de knappt kunde styra på det hala väglaget, trots att de körde långsamt.

Under loppet av tre timmar var Örebropolisen ute på tio halkrelaterade olyckor. Sju av dem var singelolyckor.

– Jag har inga uppgifter om hur allvarliga skador det rört sig om i de fall ambulans varit inblandad, sade Örebropolisens vakthavande befäl Torbjörn Roos till TT sent på onsdagskvällen.

Uppsala län drabbades av två halkrelaterade olyckor under kvällen, båda i de västra länsdelarna.

Från Skåne i söder till Norrbotten i norr pågick halkbekämpning på många vägar under kvällen och natten. Och halkan väntades hålla i sig under torsdagen enligt prognoserna från Vägverket och SMHI. I landets södra del i form av lokal ishalka och i landets norra i form av snöhalka och ishalka längs kusten.

Skrivet av: