Söndag 16 Maj
Stockholm

Man söks för Vin & Sprit-bedrägeri

(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 52-årig man har häktats i sin frånvaro misstänkt för delaktighet i bedrägeriet mot tidigare statligt ägda Vin & Sprit som gav 29 miljoner kronor.

Vice chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndigheten är fortsatt förtegen om utredningen kring den misstänkta svartbanken i Gamla stan, skriver Svenska Dagbladet.

Lokalerna, som tidigare hyst den svartlistade Hjälpfonden, misstänks ha använts till penningtvätt. Omkring 300 miljoner kronor misstänks ha tvättas i lokalerna, bland annat till att betala svarta löner i byggsektorn.

För två veckor sedan greps en 27-årig man som misstänks ha hanterat pengarna. Nu har 52-åringen begärts häktad i sin frånvaro för inblandning i bedrägerierna. Mannen är även efterlyst internationellt. Han var med och startade bolaget som användes i kuppen mot Vin & Sprit.

I mars för två år sedan bytte 52-åringen namn och ett år senare anmälde han sig utflyttad till Dublin. Men enligt häktningsframställan ska han ha fortsatt sin verksamhet i lokalerna i Gamla stan.

Mannen misstänks för grovt bedrägeri, alternativt medhjälp till detta, alternativt penningtvätt och grovt bokföringsbrott, enligt SvD.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela