Läkare lät silikonstav sitta kvar

En läkare i Göteborg har fått en erinran av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.


(TT) En läkare i Göteborg har fått en erinran av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) efter att hon dröjt med att avbryta en studie av en ny metod för att bekämpa övervikt. Studien gick ut på att en silikonstav placerades i magsäcken för att försvåra tömningen av föda vilket skulle leda till tidig mättnadskänsla. Men en patient fick svåra smärtor och ville avbryta studien. Läkaren hävdade att detta kunde ske först någon vecka senare eftersom det var brist på operationstider. Läkaren borde dock ha sett till att staven avlägsnades snarast, anser HSAN som tilldelar läkaren en erinran.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tillväxtmål på fem procent för Kina

FN: Fångna Gazabor traumatiserade

1 timme sedan
Många av de Gazabor som återvänder efter att ha frihetsberövats av israeliska styrkor har traumatiserats, uppger Philippe Lazzarini, chef för FN:s flyktingorgan Unwra på måndagen.

Personalvarsel kvar trots vårdmiljarder

2 timmar sedan
Flera regioner kommer att göra personalneddragningar trots regeringens besked om sex miljarder i tillskott för 2024, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Polisen i Skellefteå rapporterar om mord / dråp

2 timmar sedan
"Tre personer förda till sjukhus med allvarliga skador, en person gripen som misstänkt för Försök till Mord. Utredning pågår.", skriver polisen på sin hemsida.

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

igår 22:52
En tank med svartlut läcker på Billingsfors bruk i Bengtsfors kommun. Läckaget riskerar att rinna ut i närliggande Laxsjön.

Polisen i Malmö rapporterar om bråk

igår 22:50
"Bråk mellan ordningsvakt och allmänhet, Värnhem.", skriver polisen på sin hemsida.