Vit makt-grupp hotade lärare

Två söndagar i rad har vit makt-gruppen Nordisk ungdom hotat en lärare utanför hans hem. Gruppen uppmanar folk att "berätta" vad de tycker om honom.


GÖTEBORG. Upprinnelsen är att läraren medverkat i ett debattprogram i SVT där han uttalade sig om högerextremister.

en elev som systematiskt för fram odemokratiska åsikter och använder sig av odemokratiska symboler i mitt klassrum, bryter mot de mål vi har med undervisningen ... så måste jag ge underkänt, sa läraren med hänvisning till läroplanen.

Vit makt-gruppen Nordisk ungdom JO-anmälde både läraren och skolans rektor. Och på tisdagen publicerade gruppen en film på deras hemsida och Youtube.

Filmen visar tydligt hur en grupp med vit makt-flaggor ställer upp utanför lärarens bostad. De bankar på fönster och dörrar och öppnar brevinkastet till mannens lägenhet.

I slutet av filmklippet uppmanas människor att "berätta" vad de tycker om läraren, samtidigt som de publicerar mannens resväg till och från jobbet.

– Alla personer som upplever sig hotade på ett sånt här sätt skall givetvis polisanmäla det. Varje medborgare har rätt att ge uttryck för åsikter utan att behöva utsättas för våld eller hot om våld, säger Claes Nyberg, vikarierande presschef vid Lärarförbundet, till Expo.

Hot
/
/
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.