Torsdag 5 Aug
Stockholm

Packad norrman tog bilen till polisen

1 av 3
2 av 3
3 av 3

19-åringen skulle hämta sin omhändertagna polare på polisstationen. Blev själv inburad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STRÖMSTAD. Skärtorsdag i Strömstad är en traditionell svinfest av stora mått. Minst 15 000 norska raggare invaderade den västsvenska staden också i år.

De flesta åkte hem redan på kvällen - men några dröjde sig kvar på den svenska sidan av gränsen något längre än vad de kanske tänkt sig.

En 19-årig man satte sig bakom ratten för att försöka hämta ut sin omhändertagna, svårt berusade kompis på polisstationen, skriver Göteborgs-Posten.

Han backade in på en enkelriktad gata, parkerade bilen och bad en förbipasserande om hjälp med att hitta till polisstationen. Och nog fick han hjälp. På polisstationen blev han själv omhändertagen.

– Han fick blåsa och det visade sig att han låg på gränsen till grovt rattfylleri, men det tyckte han själv inte hade inverkat alls på hans bilkörning, säger Tage Ödlund, inre befäl hos Strömstadspolisen, till GP.

19-åringen fick tillsammans med sin kompis och ytterligare en omhändertagen vän tillbringa natten på polisstationen.

– De har väl suttit där och lyssnat på regnets smattrande mot biltaket. Nu på morgonen har de varit här och hämtat ut nyckeln, men först fick den som skulle köra bilen blåsa. De åkte vi halvtiotiden, säger Tage Östlund till GP.

Nu ska 19-åringens körkortsinnehav prövas av norska myndigheter. Det lutar åt att han torskar det under en tid.

– Jag kan tänka mig att det blir ett tag, kanske upp till ett år eftersom han är så ung. Det är nån prövotid för nyblivna körkortinnehavare tror jag, säger Tage Ödlund till GP.

Kommentera
Kopiera länk
Dela