- Foto: Drago Prvulovic/Scanpix

Muslimska ledare manar till lugn

Hatet riskerar att välla över i Landskrona efter mordet på 78-åriga Inger.


LANDSKRONA. Efter att en 23-åring anhållits misstänkt för mordet på 78-åriga Inger på en parkeringsplats har hatet börjat bubbla. På internet sprids den misstänkte förövarens namn och adress och hotbilden mot mannen och hans familj har beskrivits som mycket allvarlig.

Mycket av den ilska som uttrycks innehåller också ett rasistiskt hat mot muslimer. Därför går nu ett antal muslimska ledare i Landskrona ut och manar till besinning.

Vid en presskonferens på söndagen födömde talesmän för fyra muslimska grupper brottet - men uppmanade Landskronaborna att inte generalisera och peka ut en hel grupp människor.

Och de berättade om en förändrad stämning i staden efter händelsen.

– Enligt talesmännen har situationen förändrats i Landskrona efter den här händelsen. Mer hot och hat har blivit en del av vardagen, rapporterar HD:s reporter Marcus Ekdahl.

De muslimska ledarna på plats uttryckte också en oro för att sverigedemokraterna ska försöka utnyttja brottet för att hetsa mot muslimer.

– Vi har en känsla av att det finns en agenda hos ett visst parti som tyvärr vill utnyttja den här situationen till sin fördel, säger Said Hadrous från Grupp 194 som höll presskonferensen.

Samtidigt har ytterligare en man, född 1985, anhållits misstänkt för inblandning i mordet. Han misstänks för skyddande av brottsling.

– Ytterligare en person är frihetsberövad, bekräftar Hans Nilsson på polisens länskommunikationscentral för Expressen.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/