Färre centimeter, färre kronor.
Färre centimeter, färre kronor. - Foto: Andy Wong/AP/Scanpix

Korta kvinnor får lägre lön

Kvinnor över 172 centimeter får bättre betalt.


I en studie av över 1400 kvinnor visar det sig att hälften av de kvinnor som kategoriserat sig som låga tjänade 260 000 kronor eller mer varje år. Samma siffra för de korta var 10 procent, rapporterar Daily Mail.

Långa kvinnor upplevede att de i och med sin längd hade mer makt och auktoritet och var mer nöjda med sin kropp än de som var korta, under 172 centimeter.

Och på Kalmars högskola har professor Dan-Olof Rooth hittat samma koppling vad gäller svenska män.

– Det mesta tyder på att det är samma processer hos kvinnor. I vår del av världen har man innan mest tittat på psykologiska faktorer som att långa syns mer och därför gynnas men det finns en rad andra faktorer som spelar in. Det gäller kvinnor också, säger han till Metro.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre vinst men Postnord tappar volymer

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

"Polis och räddningstjänst kallas till Linnègatan på Östermalm med anledning av brand i en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.

General Motors lyfter vinstprognos

Amerikanska fordonsjätten General Motors gjorde ett starkt första kvartal och ledningen lyfter nu vinstprognosen för helåret med 500 miljoner dollar.