1 av 3
- Foto: Polisen
2 av 3
- Foto: Polisen
3 av 3
- Foto: Polisen

Sju åtalas för största cannabisodlingen hittills

Sju personer åtalas på fredagen för den största hemmaodling av cannabis som Stockholmspolisen sett.


SOLLENTUNA. På fredagen väcks åtal mot de sju personer som odlat 23 kilo cannabis i fem olika lägenheter i Stockholmsområdet. Odlingen var spridd från Nynäshamn i söder till Märsta i norr.

Aldrig tidigare har Stockholmspolisen sett en hemmaodling i så stor skala, skriver Svenska Dagbladet.

När polisen slog till mot en lägenhet i Märsta ett par dagar efter nyårsafton klev de in i det som föreföll vara ett helt drivhus. I lägenhetens samtliga rum spände cannabisplantorna musklerna mot odlingslampornas starka sken.

Vid samma tidpunkt hade också Söderortspolisen inlett en utredning mot en liknande hemodling. Snart insåg utredarna att de två odlingarna hade ett samband. Och när utredningen blev en växte härvan ytterligare. En serie tillslag genomfördes mot lägenheter i Kista, Högdalen och Hagsätra.

Överallt nya odlingar.

Efter förhör och efter att man samlat in teknisk bevisning i form av DNA och fingeravtryck följde en rad gripanden.

– Detta är ett av de största beslagen av organiserad odling i lägenhet i Sverige, säger utredaren kriminalinspektör Mats Korpi, vid Norrortspolisen, till SvD.

De åtalade är mellan 20 och 36 år gamla. En av dem - misstänkt hyresbulvan i härvan - är en tidigare ostraffad kvinna. Den polisen tror är huvudmannen är man och ska ha kopplats till samtliga adresser.

– Han är den som, som han själv säger, har gröna fingrar, alltså som vet hur detta ska göras, säger Mats Korpi till SvD.

När polisen skördat och torkat plantorna stod vågen på allt som allt 23 kilo, men utredarna tror att fler plantor nu står och vissnar i andra lägenheter runt om i länet.

Man har nämligen beslagtagit nycklar som man inte lyckats hitta passande lås till.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!